Recepta

Salsa romesco (o salsa de calçots)

Com que és època de calçotades, la recepta d’avui us anirà perfecte per acompanyar els calçots: salsa romesco!

Entre els ingredients de la recepta tradicional, hi trobem les ametlles o les avellanes torrades, que li aporten un toc especial a aquesta recepta tan nostre.

Ingredients

Per a 6 persones

  • Tomàquet madur – 3
  • Cap d’alls – 1
  • Ñora – 2
  • Ametlles torrades- 15 g
  • Avellanes torrades – 15 g
  • Llesca de pa Torrat – 1
  • Oli d’oliva verge extra – 250 g
  • Vinagre – 100 g
  • Pebre vermell dolç
  • Guindilla – 1
  • Sal

Pas a pas

  • Primer de tot hem de rehidratar les nyores. Per això, les tindrem en remull des de la nit anterior o almenys unes 4-5 hores. Un cop ben remullades, els traiem les llavors i reservem la pell amb la carn.
  • El segon pas és rostir (escalivar, en català) els tomàquets i els alls. Aquesta acció la podem fer o bé a la llum, bé coberts de brases en paper d’alumini, o al forn. El forn l’hem de preescalfar a uns 200ºC i posar els tomàquets i els alls a safates a part. Els tomàquets estaran llestos amb uns 15 o 20 minuts. Els alls trigaran una mica menys.
  • Un cop escalivats, traiem la pell als tomàquets i traiem un a un els alls. Netegem de llavors les nyores i reservem la carn. Pelem també les ametlles i les avellanes torrades. Torrem una llesca de pa.
  • Finalment, un cop freds els tomàquets i els alls, posem tots els ingredients en un got de batedora: l’oli d’oliva verge extra, el vinagre, els tomàquets, els alls, les nyores, els fruits secs, el pa i batem-los a velocitat mitjana. Finalment afegim una culleradeta de pebre vermell dolç, sal i una punta de bitxo per donar-li un toc picant. Batem de nou i anem provant i rectificant de sal, bitxo o vinagre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *