Què són els fruits secs? Ni més ni menys que llavors. No hem de confondre’ls amb les fruites seques, com els dàtils, les panses i les prunes o les figues, que han passat per un procés de dessecat.
Els fruits secs són molt, extremadament, nutritius, i de fet, abans que els cereals passessin a ser el principal ingredient de la dieta humana, jugaven un paper molt important degut a la seva aportació de proteïna vegetal, greixos d’alta qualitat i sals minerals. Les seves propietats, la fàcil conservació i la versatilitat en el seu ús, els converteixen ens uns superaliments molt recomanables i fàcils d’incloure a la nostre rutina alimentària.
Consumits, com tot, amb moderació, els fruits secs no s’han d’entendre com a un capritx, sinó com a un tipus d’aliment beneficiós, perfecte per complementar els nostres àpats o per picar entre hores, gràcies al seu poder saciant. A més estan especialment indicats per a persones amb un alt rendiment físic, com els esportistes, així com per a nens que es troben en etapa de creixement, per a embarassades i lactants.
Quins són els principals components dels fruits secs?
- Proteïnes
- Greixos insaturats
- Minerals
- Vitamines
- Hidrats de carboni
Ara que ja en coneixes molts dels beneficis, estàs preparat per fer la teva primera comanda?
Closca’t!