Si hi ha un pastís que ha guanyat popularitat els darrers anys, aquest és sens dubte el pastís de pastanaga. I perquè ens encanta? Doncs perquè porta nous, un fruit sec que sempre suma en unes postres.
Ingredients:
- 4 ous
- 2 tasses de sucre (400 grams)
- 1½ tasses d’oli vegetal
- ½ culleradeta d’essència de vainilla
- ½ culleradeta de bicarbonat
- 1 pessic de sal
- ½ culleradeta de canyella en pols
- 2 tasses de farina de blat (280 grams)
- 2 tasses de pastanaga ratllada
- 2 tasses de nous picades
Pas a pas:
- Per fer aquest pastís de pastanaga i nous el primer que has de fer és col·locar els 7 primers ingredients de la llista en un bol ampli i barrejar, és a dir, l’oli, els ous, el sucre, la vainilla, el bicarbonat, la sal i la canyella. Si uses oli d’oliva, redueix la quantitat a 1 tassa (o una mica menys). També podeu substituir l’oli per 100 grams de mantega a temperatura ambient.
Truc: Utilitzeu una batedora elèctrica per estalviar temps i bat fins que s’integrin tots els ingredients.
- Incorpora la farina de blat tamisada i continua batent a màxima velocitat fins a aconseguir una massa homogènia i cremosa.
- Afegeix la pastanaga i, després de batre bé, afegeix les nous i remou aquest últim ingredient amb una cullera de fusta per acabar amb la massa de la coca de pastanaga i nous.
- Buida la massa en un motlle prèviament greixat i cuina el pastís de pastanaga i nous al forn a 350 ºF o 180 ºC per 1 hora aproximadament o fins que en introduir un escuradents aquest surti net i sec.
- Deixa que la coca de pastanaga i nous amb canyella es refredi una vegada la treguis del forn per després desemmotllar-la i decorar-la amb un frosting de formatge fàcil de fer i que combinarà perfectament com a farcit i com a cobertura d’aquest deliciós pa de pessic de pastanaga i nous.