Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial del Festuc, per això, a la recepta d’avui no hi podien faltar!
I tot i que ens encanten els festucs en unes postres, la recepta d’avui és per acompanyar un plat salat: pasta amb salsa de festucs.
Ingredients:
- 250 g Pasta
- 2 Alls
- 1 Full de Llorer
- Oli d’Oliva Verge Extra
- 100 g Festucs
- 200 ml Nata líquida
- 1 Cdta Mantega
- Formatge ratllat (millor si és parmesà)
- Nou moscada
- Pebre mòlt
- Sal
PAS A PAS
- Començarem preparant els Festucs. Primer retirem la closca. Quan tinguem tots llestos, posem una olla amb aigua i portem a ebullició. Quan arrenqui el bull, hi afegim els festucs i deixem coure d’un a dos minuts. Passat aquest temps, els traiem de l’aigua bullent i els passem a un bol amb aigua molt freda. Els posem en un paper de cuina absorbent i comencem a retirar la pell dels festucs.
- Quan hàgim pelat tots els festucs, els afegim al got batedor, junts a la nata. Triturem molt bé fins que no quedin trossets molt grans de festuc. (Pots reservar alguns pistatxos sencers oa trossets per decorar el plat quan el serveixis).
- Posem una paella al foc amb la mantega i, quan s’hagi fos, hi afegim la crema de nata i festuc que acabem de triturar, posem a foc baix i deixem que redueixi lleugerament mentre movem de tant en tant. Afegeix-hi un pessic de sal, nou moscada i pebre mòlt.
- Mentrestant, anirem també coent la pasta. En una olla àmplia hi posem un rajolí d’oli. Quan estigui calent afegim els alls i la fulla de llorer ben rentada.
- A foc mitjà, deixem que els alls daurin. Aleshores afegim suficient aigua perquè cobreixi la pasta que haguem triat, i portem a ebullició. Quan estigui bullint, afegim un grapat de sal, barregem, i incorporem la pasta. Coem durant uns 10 min. aproximadament, segons indicacions del paquet o segons el nostre gust.
- Quan estigui llesta, amb una escumadora la vam treure a la paella on teníem la salsa. Hi afegim un grapat de formatge ratllat, al gust, barregem bé i servim.