Recepta

Pasta amb salsa de festucs

Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial del Festuc, per això, a la recepta d’avui no hi podien faltar!

I tot i que ens encanten els festucs en unes postres, la recepta d’avui és per acompanyar un plat salat: pasta amb salsa de festucs.

Ingredients:

  • 250 g Pasta
  • 2 Alls
  • 1 Full de Llorer
  • Oli d’Oliva Verge Extra
  • 100 g Festucs
  • 200 ml Nata líquida
  • 1 Cdta Mantega
  • Formatge ratllat (millor si és parmesà)
  • Nou moscada
  • Pebre mòlt
  • Sal

 

PAS A PAS

  1. Començarem preparant els Festucs. Primer retirem la closca. Quan tinguem tots llestos, posem una olla amb aigua i portem a ebullició. Quan arrenqui el bull, hi afegim els festucs i deixem coure d’un a dos minuts. Passat aquest temps, els traiem de l’aigua bullent i els passem a un bol amb aigua molt freda. Els posem en un paper de cuina absorbent i comencem a retirar la pell dels festucs.
  2. Quan hàgim pelat tots els festucs, els afegim al got batedor, junts a la nata. Triturem molt bé fins que no quedin trossets molt grans de festuc. (Pots reservar alguns pistatxos sencers oa trossets per decorar el plat quan el serveixis).
  3. Posem una paella al foc amb la mantega i, quan s’hagi fos, hi afegim la crema de nata i festuc que acabem de triturar, posem a foc baix i deixem que redueixi lleugerament mentre movem de tant en tant. Afegeix-hi un pessic de sal, nou moscada i pebre mòlt.
  4. Mentrestant, anirem també coent la pasta. En una olla àmplia hi posem un rajolí d’oli. Quan estigui calent afegim els alls i la fulla de llorer ben rentada.
  5. A foc mitjà, deixem que els alls daurin. Aleshores afegim suficient aigua perquè cobreixi la pasta que haguem triat, i portem a ebullició. Quan estigui bullint, afegim un grapat de sal, barregem, i incorporem la pasta. Coem durant uns 10 min. aproximadament, segons indicacions del paquet o segons el nostre gust.
  6. Quan estigui llesta, amb una escumadora la vam treure a la paella on teníem la salsa. Hi afegim un grapat de formatge ratllat, al gust, barregem bé i servim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *