Recepta

Cuscús amb fruits secs

La recepta d’avui és un plat amb molts sabors: el cuscús amb fruits secs. Un plat per sorprendre tant altres persones com el nostre paladar. Un plat fresc, i amb un munt de nutrients que ens donaran més energia. Un plat d’origen oriental, que ens permet aportar la nostra empremta amb la possibilitat d’afegir els ingredients que preferim. En aquest cas, seguirem la següent recepta.

El proveu?

INGREDIENTS (per a dues persones)

  • 150 grams de cuscús
  • 1 ceba tendra
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1 culleradeta de llavors de sèsam
  • 1 culleradeta de llavors de rosella
  • 1 cullerada de pinyons
  • 2 cullerades d’ametlles
  • 1 cullerada de llavors de carbassa
  • 2 cullerades de panses
  • 1 rajolí de vi blanc
  • 1/2 culleradeta de pasta de bitxo (opcional)
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d’oliva

PAS A PAS

  1. Prepara el cuscús seguint les instruccions del paquet (normalment cal cobrir-lo amb aigua bullent uns pocs minuts, per hidratar-lo)
  2. Remena’l bé amb una forquilla i reserva’l
  3. Pica bé la ceba tendra i el pebrot vermell, traient les llavors
  4. Escalfa una mica d’oli d’oliva en una paella antiadherent, i prepara-hi uns minuts la ceba tendra
  5. Incorpora-hi el pebrot i fregeix uns minuts més, fins que comenci a estar tendre
  6. Incorpora les llavors de sèsam, les de carbassa, els pinyons, les ametlles i les panses, i rega amb el vi blanc a foc fort
  7. Quan s’evapori, afegeix el cuscús, assaona’l amb el bitxo i salpebra
  8. Cuina’ho tot a foc mitjà, sense deixar de remenar, perquè el cuscús s’impregni bé amb les aromes, durant cinc minuts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *