La recepta d’avui és un final immillorable per al sopar: el pastís de poma amb fruits secs. Unes postres delicioses, dolces i molt sanes. Un plat d’origen alemany, conegut, en terres germàniques, com a apfelstrudel, però cada vegada més popular al nostre país.
El proveu?
INGREDIENTS (per a vuit persones)
- 1 disc de pasta de full refrigerat
- 3 pomes golden
- 1 taronja
- 30 grams de mantega
- 1 culleradeta de canyella
- 40 grams de nous pelades
- 15 grams de pinyons pelats
- 40 grams de sucre bru
- 1 cullerada de sucre glacé
- 1 ou
PAS A PAS
- Talla la taronja per la meitat, esprem-la i cola el suc obtingut.
- Fon la mantega en un cassó, retira i deixa temperar.
- Talla les nous a trossets.
- Pela les pomes, descoratja-les i talla-les a làmines fines. Disposa-les en una plata i rega-les amb unes cullerades de suc de taronja.
- Afegeix-hi la canyella, la mantega, les nous i els pinyons. Empolvora amb el sucre bru i barreja amb cura.
- Preescalfa el forn a 200º. Folra la placa amb paper sulfuritzat, disposa amunt la massa estesa i punxa la superfície amb les pues d’una forquilla.
- Col·loca al centre de la pasta de full les làmines de poma escorregudes, amb les nous i els pinyons, deixant lliure una vora de 3 centímetres d’amplada a tot el contorn. Pessiga-ho amb la punta dels dits per aixecar-ho una mica i doblega-ho cap a dins, sense cobrir el farcit.
- Pinzella la massa amb l’ou batut. Disposa la placa al forn, a mitjana alçada, i cou el pastís de 20 a 25 minuts, fins que la pasta de full estigui cruixent.
- Retira el pastís del forn i deixa’l reposar uns 10 minuts. Passa’l a una font i empolvora la superfície amb sucre glas. Serveix-lo temperat o fred.