Recepta

Pastís de poma amb fruits secs

La recepta d’avui és un final immillorable per al sopar: el pastís de poma amb fruits secs. Unes postres delicioses, dolces i molt sanes. Un plat d’origen alemany, conegut, en terres germàniques, com a apfelstrudel, però cada vegada més popular al nostre país.

El proveu?

INGREDIENTS (per a vuit persones)

  • 1 disc de pasta de full refrigerat
  • 3 pomes golden
  • 1 taronja
  • 30 grams de mantega
  • 1 culleradeta de canyella
  • 40 grams de nous pelades
  • 15 grams de pinyons pelats
  • 40 grams de sucre bru
  • 1 cullerada de sucre glacé
  • 1 ou

PAS A PAS

  1. Talla la taronja per la meitat, esprem-la i cola el suc obtingut.
  2. Fon la mantega en un cassó, retira i deixa temperar.
  3. Talla les nous a trossets.
  4. Pela les pomes, descoratja-les i talla-les a làmines fines. Disposa-les en una plata i rega-les amb unes cullerades de suc de taronja.
  5. Afegeix-hi la canyella, la mantega, les nous i els pinyons. Empolvora amb el sucre bru i barreja amb cura.
  6. Preescalfa el forn a 200º. Folra la placa amb paper sulfuritzat, disposa amunt la massa estesa i punxa la superfície amb les pues d’una forquilla.
  7. Col·loca al centre de la pasta de full les làmines de poma escorregudes, amb les nous i els pinyons, deixant lliure una vora de 3 centímetres d’amplada a tot el contorn. Pessiga-ho amb la punta dels dits per aixecar-ho una mica i doblega-ho cap a dins, sense cobrir el farcit.
  8. Pinzella la massa amb l’ou batut. Disposa la placa al forn, a mitjana alçada, i cou el pastís de 20 a 25 minuts, fins que la pasta de full estigui cruixent.
  9. Retira el pastís del forn i deixa’l reposar uns 10 minuts. Passa’l a una font i empolvora la superfície amb sucre glas. Serveix-lo temperat o fred.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *