Prepara’t per a una experiència refrescant i deliciosa! Descobreix el gaspatxo de tomàquet i avellanes, una combinació màgica que et transportarà als sabors vibrants de l’estiu. És el plat perfecte per refrescar-se, cuidar-se i gaudir. Seguirem la següent recepta:
INGREDIENTS (per a quatre persones)
- 500 g de tomàquets madurs
- 1/2 cogombre
- 1 pebrot vermell
- 1/2 ceba
- 2 grans d’all
- 100 g d’avellanes torrades i pelades
- 50 ml d’oli d’oliva
- 30 ml de vinagre de Jerez
- Sal i pebre al gust
- Aigua (segons la consistència desitjada)
- Cireres (opcional)
PAS A PAS
- En un processador d’aliments, posa els tomàquets tallats a quarts, el cogombre a trossos, el pebrot vermell sense llavors i tallat a trossos, la ceba tallada a trossos i els grans d’all.
- Afegeix les avellanes torrades i pelades.
- Incorpora l’oli d’oliva, el vinagre de Jerez, la sal i el pebre al gust.
- Tritura tots els ingredients fins a obtenir una consistència suau i cremosa. Afegeix les cireres per complementar el sabor i perfeccionar la presentació
- Prova el gaspatxo i ajusta el sabor afegint més sal, pebre o vinagre si cal.
- Si el gaspatxo és massa dens, pots afegir aigua per obtenir la consistència desitjada. Refrigera el gaspatxo durant unes hores perquè estigui ben fred.
A punt!
Si peques, pica bé!