La recepta d’avui és la crème de la crème! Postre, berenar o antídot contra la calor que dia rere dia ens abraça: el gelat de festuc. Probablement l’hauràs tastat en alguna gelateria… però hasprovat a fer-lo a casa? Seguirem la següent recepta.
INGREDIENTS (per a quatre persones)
- 250 ml de nata per montar
- 150 gr de llet condensada
- 1 sobre de gelatina
- 3 cullerades soperes d’aigua
- 100 gr de festucs
PAS A PAS
- Col·loca la nata, la llet condensada i els festucs en una batedora. Reserva alguns festucs per adornar la presentació final.
- Tritura tots els ingredients fins que quedi una barreja amb consistència de crema. Pots deixar els festucs molt fins o amb trossets, depèn de com t’agradi més.
- Posa la gelatina en un bol amb les cullerades d’aigua durant 5 minuts. Quan passi el temps, fica-ho al microones per 20 segons perquè quedi líquida. Afegeix-la a la crema anterior i torna a liquar.
- Un cop estigui tot ben integrat, posa la barreja del teu gelat saludable en un recipient apte per a congelador. Posa’l al congelador i deixa-ho allà per una hora.
- Treu-ho, remou la barreja del gelat de pistatxo i torna a introduir el recipient al congelador. Repeteix aquesta operació un parell de cops més. D’aquesta manera, el gelat casolà quedarà cremós i no es formaran vidres.
- Quan vagis a servir, forma boles de gelat de festuc amb llet condensada i col·loca-les en una copa de gelat. Pica els festucs i adorna el gelat.
A punt! Si peques, pica bé!