La recepta d’avui és el complement perfecte per a qualsevol àpat: esmorzar, dinar, berenar, sopar… És un pa de nous, que està deliciós i que combina amb absolutament tot: dolç o salat!
Us atreviu a provar-ho?
INGREDIENTS
- 175 ml. d’aigua
- Una cullerada d’oli d’oliva verge
- 15 gr. de llevat fresc
- una culleradeta* de sal
- 310 gr. de farina de força
- nous
PAS A PAS
- En un bol, poseu l’aigua, afegiu una cullerada d’oli d’oliva verge i ho poseu al microones 5-10 segons. Seguidament hi afegiu el llevat, el desfeu amb els dits i barregeu amb una cullera.
- Passeu aquesta barreja a un bol més gran i afegiu la farina, la sal i les nous picades i ho barregem tot bé amb una cullera de fusta. Un cop aconseguiu una massa més o menys homogènia empolvoreu amb una mica de farina la taula i treballeu la massa amb les mans.
- Si la massa se us enganxa molt als dits, hi afegiu més farina. Si en canvi està molt dura, hi afegiu aigua.
- Feu una bola amb la massa. Unteu un bol amb oli i hi posem la massa a sobre. Feu uns talls amb un ganivet a la part superior del pa, el pintem amb oli i posem una mica de farina per sobre. Poseu la tapa al bol. Veureu que dins al forn duplica la seva mida.
- Ho poseu al forn, (sense preescalfar!). L’enceneu a 220ºC – a dalt i baix – durant uns 40 o 45 minuts, fins que quedi daurat.
- Traieu el pa del bol amb compte de no cremar-vos i el deixeu refredar sobre una reixa (perquè no se us estovi la part inferior).