Recepta

Pa de nous

La recepta d’avui és el complement perfecte per a qualsevol àpat: esmorzar, dinar, berenar, sopar… És un pa de nous, que està deliciós i que combina amb absolutament tot: dolç o salat!

Us atreviu a provar-ho?

 

INGREDIENTS

  • 175 ml. d’aigua
  • Una cullerada d’oli d’oliva verge
  • 15 gr. de llevat fresc
  • una culleradeta* de sal
  • 310 gr. de farina de força
  • nous

 

PAS A PAS

  1. En un bol, poseu l’aigua, afegiu una cullerada d’oli d’oliva verge i ho poseu al microones 5-10 segons. Seguidament hi afegiu el llevat, el desfeu amb els dits i barregeu amb una cullera.
  2. Passeu aquesta barreja a un bol més gran i afegiu la farina, la sal i les nous picades i ho barregem tot bé amb una cullera de fusta. Un cop aconseguiu una massa més o menys homogènia empolvoreu amb una mica de farina la taula i treballeu la massa amb les mans.
  3. Si la massa se us enganxa molt als dits, hi afegiu més farina. Si en canvi està molt dura, hi afegiu aigua.
  4. Feu una bola amb la massa. Unteu un bol amb oli i hi posem la massa a sobre. Feu uns talls amb un ganivet a la part superior del pa, el pintem amb oli i posem una mica de farina per sobre. Poseu la tapa al bol. Veureu que dins al forn duplica la seva mida.
  5. Ho poseu al forn, (sense preescalfar!). L’enceneu a 220ºC – a dalt i baix – durant uns 40 o 45 minuts, fins que quedi daurat.
  6. Traieu el pa del bol amb compte de no cremar-vos i el deixeu refredar sobre una reixa (perquè no se us estovi la part inferior).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *