Recepta

Mandonguilles amb salsa d’ametlles

La recepta d’avui és un plat exquisit. Un plat que es pot adaptar a molts contextos: a un dinar en família, a un sopar amb amics o fins i tot en un gran esdeveniment. Les mandonguilles amb salsa d’ametlles són boníssimes, tenen molts nutrients especialment en forma de proteïnes, i es poden adequar a aquelles persones que són vegetarianes o veganes. Aquesta recepta serà amb carn.

Us atreviu a provar-ho?

 

INGREDIENTS (per a sis persones)

  • 1 kg de carn picada
  • 150 gr. d’ametlles
  • Llesques de pa
  • Cinc dents d’all
  • Una ceba
  • Vi blanc
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre
  • Julivert
  • Safrà
  • Farina
  • Oli per fregir
  • Oli d’oliva
  • Una llesca de pa de motlle
  • Una mica de llet
  • Un ou
  • Pa ratllat

PAS A PAS

  1. Primer, barregeu bé la carn picada amb l’all, julivert, sal, pebre, una mica de pa ratllat, l’ou i la llesca de pa de motlle mullada en llet i esmicolada. Feu les boletes de la mida que us agradi.
  2. Passeu-les per farina i fregiu-les lleugerament. Mentrestant, aneu-les col·locant-les en una cassola àmplia.
  3. En una paella amb oli d’oliva, escalfeu la ceba picadeta.
  4. Afegiu-hi les ametlles i unes llesques de pa. Quan veieu que està tot daurat, aparteu-ho.
  5. Poseu aquesta mescla al got de la batedora amb vi blanc i safrà, i tritureu bé.
  6. Incorporeu a la cassola les mandonguilles, salpebreu i afegiu una mica d’aigua. Feu a foc mig movent la cassola sovint, perquè no se us enganxi la salsa.
  7. Quan veieu que la salsa ja està al punt, retireu-la

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *