La recepta d’avui és un plat exquisit. Un plat que es pot adaptar a molts contextos: a un dinar en família, a un sopar amb amics o fins i tot en un gran esdeveniment. Les mandonguilles amb salsa d’ametlles són boníssimes, tenen molts nutrients especialment en forma de proteïnes, i es poden adequar a aquelles persones que són vegetarianes o veganes. Aquesta recepta serà amb carn.
Us atreviu a provar-ho?
INGREDIENTS (per a sis persones)
- 1 kg de carn picada
- 150 gr. d’ametlles
- Llesques de pa
- Cinc dents d’all
- Una ceba
- Vi blanc
- Aigua
- Sal
- Pebre
- Julivert
- Safrà
- Farina
- Oli per fregir
- Oli d’oliva
- Una llesca de pa de motlle
- Una mica de llet
- Un ou
- Pa ratllat
PAS A PAS
- Primer, barregeu bé la carn picada amb l’all, julivert, sal, pebre, una mica de pa ratllat, l’ou i la llesca de pa de motlle mullada en llet i esmicolada. Feu les boletes de la mida que us agradi.
- Passeu-les per farina i fregiu-les lleugerament. Mentrestant, aneu-les col·locant-les en una cassola àmplia.
- En una paella amb oli d’oliva, escalfeu la ceba picadeta.
- Afegiu-hi les ametlles i unes llesques de pa. Quan veieu que està tot daurat, aparteu-ho.
- Poseu aquesta mescla al got de la batedora amb vi blanc i safrà, i tritureu bé.
- Incorporeu a la cassola les mandonguilles, salpebreu i afegiu una mica d’aigua. Feu a foc mig movent la cassola sovint, perquè no se us enganxi la salsa.
- Quan veieu que la salsa ja està al punt, retireu-la
Gracias per la resepta