La recepta d’avui és un plat ben fresc! És ideal per a aquest moment de l’any, per a la pujada de temperatures: l’amanida de taronja, pernil i nous. Una amanida diferent, per sorprendre familiar, amics i el nostre propi paladar.
La proveu?
INGREDIENTS (per a dues persones)
- 80 gr. d’enciam, brots, ruca, etc.
- 80 gr. de pernil
- Una taronja
- Una dotzena de nous
- Oli d’oliva
PAS A PAS
- Primer, prepareu tots els ingredients. Per una banda, trenqueu les nous i traieu-ne el fruit.
- Obriu el paquet de pernil i oregeu els talls un parell de minuts.
- Renteu les fulles d’enciam, escorreu-les, assequeu-les bé i poseu-les en un bol per amanir-les abans de preparar el plat
- Peleu la taronja i traieu els grills perquè quedin nets i sense rastre de pell o albedo.
- Recolliu el suc que hagi quedat a la taronja, afegiu-hi unes cullerades d’oli d’oliva i prepareu una vinagreta de taronja.
- Amaniu la barreja d’enciams al bol.
- Afegiu-hi els grills de taronja i les làmines de pernil d’ànec, distribuint-ho tot de forma harmònica.
- Farciu els espais amb les nous i afegiu una mica més de vinagreta per portar a taula.